BLIJF OP DE HOOGTE

ONTVANG HET LAATSTE NIEUWS IN JE INBOX!

We houden je graag op de hoogte van onze producten, nieuwtjes, make-up trends, aanbiedingen, leuke beauty weetjes en onmisbare mascara tips. Het maakt de FRIDAY experience helemaal compleet!
LetÔÇÖs keep in touch en vul je e-mail adres hieronder inÔÇŽ

wij zullen ervoor zorgen dat je e-mailadres veilig blijft.

Een peel off masker, werkt deze beauty trend ├ęcht?!

     BEAUTY TRENDS

peeloff

Je kent ze vast wel,┬áfilmpjes op Facebook van zwarte peel off maskers. Het zou een van de makkelijkste manieren moeten zijn om snel van mee-eters en verstopte pori├źn af te komen. Je brengt het masker eenvoudig aan op je gezicht en na een tijdje trek je het masker inclusief alle viezigheid eraf. Sounds good! Maar, werkt dit echt goed voor je huid?

Beschadiging van de huid

De maskers kunnen de huid beschadigen. Ze hechten zich namelijk aan de cellen op het huidoppervlak en daarmee dus ook aan alle dons- en┬á wenkbrauwhaartjesÔÇŽ Bij het verwijderen van dit masker trek je dus de gehele bovenlaag van de huid eraf, inclusief deze haren. Dat verklaart niet alleen de pijn, maar ook waarom de huid na gebruik zo zacht is.

Bacteri├źn

Maar dat is niet het enige, want dit masker verwijdert namelijk ook de natuurlijke oli├źn van de huid. Deze helpen jouw huidje gezond te houden en beschermen tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast zijn de overblijfselen op jouw peel off masker niet alleen mee-eters, maar ook talgklieren. En dat is foute boel, want deze beschermen de huid juist tegen schadelijke bacteri├źn.

Wat dan wel?

Een peel off masker is duidelijk niet de beste manier om van je mee-eters af te komen en de huid te verzorgen. Je kunt beter kiezen voor een traditioneel gezichtsmasker. De werking van een gezichtsmasker is vrij eenvoudig: Door het masker aan te brengen wordt er als het ware een tweede huid over je eigen huid aangebracht. Door deze afsluiting wordt warmte en vocht door de huid vastgehouden, het kan immers niet meer verdampen zoals het normaal zou doen.

Dit resulteert direct in een┬ábetere doorbloeding van de huid┬áwaardoor de huidcellen effici├źnter van zuurstof┬á voorzien worden. De huidcellen zullen hierdoor actiever worden en zullen direct de onvermijdelijk aanwezige gifstoffen afvoeren. Door het gebruik van een gezichtsmasker raak je ook de losse huidschilfers kwijt en hierdoor wordt jouw huid ook merkbaar gladder.┬á

Zelf je mascara samenstellen? Klik hier!

samenstellen